Osuuskunta

VARPU KALENIUS

Teen savesta saunatonttuja, löylymittareita ja kivoja kiuaskiviä. Tonttujen tekeminen on hauskaa, kun jokaiselle hahmolle voi antaa oman ilmeen ja persoonan. Valmistan myös eläinhahmoja, mm. pupuja ja kissoja, rakumenetelmällä.

Toinen materiaalini on suomenlampaan villa. Neulon siitä pipoja, lapasia ja tossuja. Väreinä luonnon omat värit. Suomenlampaan villa on pehmeää ja lämpöarvoltaan huippuluokkaa.

Keväällä kerään villiyrttejä Ulpukkaan myyntiin. Varpumetsän tuotteisiin kuuluvat kuivattu nokkonen, yrttimix sekä vadelmainen yrttitee.

varpulintu@gmail.com
puh. +358 50 381 2376

EIJA MÄKELÄ

Suunnittelen ja kudon kangaspuilla poppanaliinoja, paperilankaryijyjä ja pesukintaita. Paperilangasta valmistan myös kortteja, sekä korva- ja rintakoruja. Olen koulutukseltani kudonta-alan suunnittelija, artenomi. Olen toiminut aikaisemmin kudonta-asemilla ohjaajana.

kudontataito@gmail.com
puh. +358 40 8356369

 

EEVA VUOJOLAINEN

Valmistan lasikoruja, vateja ja koriste-esineitä taidelasista sulatustekniikalla. Selkeät mallit, iloiset värit ja huoliteltu lopputulos ovat tärkeintä. Mukana on usein myös ripsaus huumoria. Valmistan myös emalikorviksia ja -riipuksia sekä käsinmaalattuja vanerikorviksia.


evi design
eeva.vuojolainen@phnet.fi
puh. +358 44 533 8205

PÄIVI VALLIN

Tuotteeni syntyvät kierrätyshenkeen. Käytän vintagekankaita, pakanloppuja, muille tarpeetonta materiaalia. Ompelukoneella piirrän kuvat laukkuihin ja yksityiskohdat kortteihin, sillä syntyvät veikeät pikkupehmot ja värikkäät lippahuivit.

Useimmat tuotteeni ovat yksittäiskappaleita, aina käsintehtyjä ja ainutkertaisia, kullakin oma tarinansa.

Tarinoitten havinaa – siksi piskuisen yritykseni nimi on Havinan.

www.havinan.fi
info@havinan.fi
www.facebook.com/kuulenhavinan/
instagram.com/Havinan/

SIRPA HAKALA

Olen lahtelainen neulemestari, neljännen polven käsityöläinen. Olen tehnyt käsitöitä pikkutytöstä lähtien. Tekemisen into ja taito ovat kulkeneet suvussa aina näihin päiviin. Neuleissani käytän luonnon materiaaleja: Villaa, puuvillaa, silkkiä ja pellavaa.

Tuotteet ovat ajattomia, kestäviä ja yksilöllisiä. Valmistan myös vaatteita mittojen mukaan. Ihanat, ajattomat ja kestävät, kotimaiset neuleet arkeen ja juhlahetkiin – itselle, lahjaksi tai vaikka liikelahjaksi!

neulemestari.sirpa.hakala@gmail.com
puh. +358 50 340 6957
www.facebook.com/neulemestari

MAARIT HARJU

Olen koulutukseltani artenomi ja tehnyt nahka-asusteita vuodesta 1996. Käytän töissäni mahdollisimman paljon kierrätettyä nahkaa sekä tehtaiden ylijäämäpaloja. Tuotevalikoimaani kuuluvat esimerkiksi lentäjän lakit, nahkakaulurit, reput ja pussukat sekä nahkakorut ja rusetit. 

nahkanikkari@gmail.com
www.facebook.com/nahkanikkari
Instagram: Nahkanikkari

OLGA KINKO

Neljävuotiaana sain neulepuikot käsiini. Vuosia on kulunut, ja yhä neulominen kiinnostaa. Virkkaamalla teen eläimiä, mukaan lukien miniversiot kotilemmikeistä – kissoista, koirista, hamstereista ja jopa sisiliskoista. Harrastan myös huovutusta. 

www.instagram.com/auringon_lapsi/


HENNA LAUTAMATTI

Lapsuudessa vietin paljon aikaa äidin ompeluhuoneessa. Koulussa olin hän, joka auttoi kaverin kässäntyötä eteenpäin, kun ope poistui luokasta. Myöhemmin käsityöt laidasta laitaan valtasi paikkaa sydämestä ja muuttui harrastukseksi. Sittemmin intohimoksi sekä ammatiksi.

Suunnittelen ja valmistan mm. heijastavia tuotteita, olkalaukkuja sekä korvakoruja. Töissäni hyödynnän mahdollisimman paljon teollisuuden ylijäämää ja kierrätysideaa. Upeinta on tehdä persoonallinen asiakastyö tai keksiä jotain uutta, mitä ei ole joka marketissa.

Olen taideteollisuusalan artesaani (vm.2020)
www.instagram.com/hennaprops/ sekä
yrittäjä Tmi Henuliini (2014 >)
Instagram instagram.com/stories/henuliini_
Facebook facebook.com/Henuliinin

fiSuomi