Cooperatives

VARPU KALENIUS

Teen savesta saunatonttuja, löylymittareita ja kivoja kiuaskiviä. Tonttujen tekeminen on hauskaa, kun jokaiselle hahmolle voi antaa oman ilmeen ja persoonan. Valmistan myös eläinhahmoja, mm. pupuja ja kissoja, rakumenetelmällä.

I also use sheep wool by knitting winter wears like mittens. Finnish sheep wool is soft and super warm. I'm using nature's own colors.

In spring I'm collecting wild herbs for my products, including raspberry herbal tea.

varpulintu@gmail.com
tel. +358 50 381 2376

EIJA MÄKELÄ

I'm designing weaving and loom products. From paper thread I am making post cards and some jewelry.

kudontataito@gmail.com
tel. +358 40 8356369

 

EEVA VUOJOLAINEN

Valmistan lasikoruja, vateja ja koriste-esineitä taidelasista sulatustekniikalla. Selkeät mallit, iloiset värit ja huoliteltu lopputulos ovat tärkeintä. Mukana on usein myös ripsaus huumoria. Valmistan myös emalikorviksia ja -riipuksia sekä käsinmaalattuja vanerikorviksia.


evi design
eeva.vuojolainen@phnet.fi
tel. +358 44 533 8205

PÄIVI VALLIN

Tuotteeni syntyvät kierrätyshenkeen. Käytän vintagekankaita, pakanloppuja, muille tarpeetonta materiaalia. Ompelukoneella piirrän kuvat laukkuihin ja yksityiskohdat kortteihin, sillä syntyvät veikeät pikkupehmot ja värikkäät lippahuivit.

Most of my products are one of a kind and unique handicrafts. They have their own special stories.

Tarinoitten havinaa – siksi piskuisen yritykseni nimi on Havinan.

www.havinan.fi
info@havinan.fi
www.facebook.com/kuulenhavinan/
instagram.com/Havinan/

SIRPA HAKALA

Olen lahtelainen neulemestari, neljännen polven käsityöläinen. Olen tehnyt käsitöitä pikkutytöstä lähtien. Tekemisen into ja taito ovat kulkeneet suvussa aina näihin päiviin. Neuleissani käytän luonnon materiaaleja: Villaa, puuvillaa, silkkiä ja pellavaa.

Tuotteet ovat ajattomia, kestäviä ja yksilöllisiä. Valmistan myös vaatteita mittojen mukaan. Ihanat, ajattomat ja kestävät, kotimaiset neuleet arkeen ja juhlahetkiin – itselle, lahjaksi tai vaikka liikelahjaksi!

neulemestari.sirpa.hakala@gmail.com
tel. +358 50 340 6957
www.facebook.com/neulemestari

MAARIT HARJU

I have made leather accessories since 1996. In my works I am using as much as I can a recycled leather and left overs from factories. In my selection I have for example pilot hats, bags and purses and jewelry from leather. 

nahkanikkari@gmail.com
www.facebook.com/nahkanikkari
Instagram: Nahkanikkari

OLGA KINKO

Neljävuotiaana sain neulepuikot käsiini. Vuosia on kulunut, ja yhä neulominen kiinnostaa. Virkkaamalla teen eläimiä, mukaan lukien miniversiot kotilemmikeistä – kissoista, koirista, hamstereista ja jopa sisiliskoista. Harrastan myös huovutusta. 

www.instagram.com/auringon_lapsi/


HENNA LAUTAMATTI

Lapsuudessa vietin paljon aikaa äidin ompeluhuoneessa. Koulussa olin hän, joka auttoi kaverin kässäntyötä eteenpäin, kun ope poistui luokasta. Myöhemmin käsityöt laidasta laitaan valtasi paikkaa sydämestä ja muuttui harrastukseksi. Sittemmin intohimoksi sekä ammatiksi.

Suunnittelen ja valmistan mm. heijastavia tuotteita, olkalaukkuja sekä korvakoruja. Töissäni hyödynnän mahdollisimman paljon teollisuuden ylijäämää ja kierrätysideaa. Upeinta on tehdä persoonallinen asiakastyö tai keksiä jotain uutta, mitä ei ole joka marketissa.

Olen taideteollisuusalan artesaani (vm.2020)
www.instagram.com/hennaprops/ sekä
yrittäjä Tmi Henuliini (2014 >)
Instagram instagram.com/stories/henuliini_
Facebook facebook.com/Henuliinin

en_GBEnglish (UK)